top of page

Viktigheten av Syre-base balanse:

syrebase ph

   Hvorfor drikke alkalisk vann?
Vann er ytterst viktig for vår helse. Ny erkjennelse gjør vann til en helserevolusjon. Det viktigste er å hydrere kroppen med et alkalisk, ionisert vann. Kroppen vår består av nesten 75% vann.


    Problem

På samme måte som surt regn ødelegger miljøet i vårt økosystem, er den indre surheten ødeleggende for vår indre helse. Uten å være klar over det fortærer flesteparten et kosthold som er meget syredannende.

I tillegg blir våre kropper utsatt for en rekke forsurende faktorer, som stress, forurensing, tilsetningsstoffer i mat og drikke.


Det å drikke brus med kullsyre og kaffe forsurer miljøet i kroppen. Dette resulterer i mangel på byggestener for benmassen og de indre organer, som normalt fungerer som en buffer, når miljøet blir for surt. Blir man klar over hvordan dette forsurede miljøet ligger bak de fleste sykdommene vi får, så er det vår oppgave å oppfordre folk til å drikke mer alkalisk vann og konsumere grønne alkaliske grønnsaker. 


    Løsning

Rent vann, som er ionisert og alkalisert med en pH på 8-5 - 9,5 kan bidra effektivt.

Dette kan bli gjort ved elektrolyse, en kjemikaliefri metode som får skilt ut de syredannende stoffene.
 

Dette får vannet til å danne mindre hexagonale cellestrukturer, (mikrostruktur) som gjør at molekylene lettere kan finne veien gjennom cellemembraner på veien inn til mindre og viktige celler i kroppen.Sultfølelse kan være kroppens måte å fortelle at den trenger vann.

Typiske syredannende produkter kan være kjøtt, melkeprodukter, korn, sukker og brød.

Et kosthold inneholdende mye av overstående skaper en ubalanse i syre-base-balansen og syreavfall vil bli produsert.

Om det blir for mye avfall å ta seg av, vil kroppen lagre syren i de ulike organene, som hjerte, lever, pankreas, tarmer etc.
Nok alkalisk vann, med en pH på 8,5 - 9,5 vil kunne nøytralisere det lagrede syreavfallet, og kan være en effektiv slankemetode.    Hva er pH-balanse?
Til tross for den store kunnskapen vi har om et sunt kosthold, er det få som snakker om pH-balansen  i kroppen.  pH-balansen i de indre kroppsvæskene avgjør din helsetilstand.


 

 

     Fedme er et syreproblem
Dr. F. Batmanghelidj med flere, har funnet ut at et surt miljø og mangel på riktig vann fører til mange sykdommer.
Syreoverskudd kan være årsak til fedme og overvekt. Overvekt kan i mange tilfeller tilskrives en for sur kropp. Det betyr at kroppen lagrer syreoverskudd i fettceller for å fjerne syren fra vitale organer.

Fettvev på mage, lår og overarmer er vanlige lagringsplasser. Fedme kan fungere som livredder mot forsuring.

    Hva med undervekt
Når gjær og sopp blir produsert i en overdreven sur kropp, vil cellene bli foret på kroppens næringsstoffer og redusere de kjemiske og mekaniske opptakene av alt du spiser opp til 50%. Dette fører til at mange mennesker blir for tynne.

En kropp i helsebalanse er verken overvektig eller undervektige. En helsemessig sunn kropp opprettholder en idealvekt. Du kan begynne å normalisere kroppen med et godt alkalisk vann og sunne økologiske frukter og grønnsaker. Når kroppen kommer i balanse, vil den søke sin idealvekt.    Allergier
Giftene som blir produsert ved en overdreven sur og oksygenfattig kropp, kan bidra til det vi ofte erfarer som symptomer på allergier. I tillegg kan opptaket av ufordøyd protein være en årsak til symptomet. Fordøyelsen blir svekket, noe som kan gi matallergi eller lekk tarm som igjen kan gi matintoleranse.
Tilførsel av basisk mat og drikke, kan skape pH-balanse i de innvendige væskene. Dette kan føre til bedring av overfølsomhet.

    Utmattelse
Utmattelse er et vanlig symptom på et alt for surt miljø i kroppen. Giftstoffene som lages i et surt miljø minsker opptaket av protein og mineraler, som i sin tur svekker kroppens mulighet til produksjon av enzymer og hormoner. Dette forstyrrer også oppbyggingen av celler og andre komponenter i energiproduksjonen. Dette resulterer i utmattelse, dårlig utholdenhet og en generelt svak tilstand.

  

Du kan sammenligne kroppen din med et akvarium. Hva gjør du når fisken blir syk? Behandler du fisken eller bytter du vannet? Når du bytter ut vannet blir fisken frisk. Du kan sammenligne fisken med cellene i kroppen og akvariet er kroppen din. Det viktigste du gjør for helsetilstanden din, er å stabilisere kroppsvæske til et riktig nivå, tilføre celler oksygen, væske og næring fra basiske matvarer. Kroppen søker hele tiden etter å opprettholde pH-verdien til blodet på 7,365. Dette gjør den ved å hente basiske stoffer fra kroppens lagre, for eksempel fra skjelettet. Syreoverskudd som kroppen ikke kan kvitte seg med på normal måte igjennom pust, svette og avføring blir lagret i fettceller og annet vev.

riktigvann

Tiden er inne for å gjøre noe med pH-balansen i kroppen!

 

- Dr. F. Batmanghelidj sier i sin bok "Your Body's Many Cries for Water: "Du er ikke syk, du er tørst. Behandle ikke ditt problem med medisin, drikk vann!"

 


- Dr. Sherry Rogers, forfatteren til boken "Detoxify or die". "Alkalisk vann er med på å avgifte kroppen fra syrerester. Etter nøye å ha vurdert resultatene fra mine råd til tusenvis, er jeg overbevist om at giften fra syrerester er hovedårsaken til de fleste sykdommer."

bok detox riktig drikkevann
bok detox or die riktig drikkevann antioksidanter oksygenrikt
bottom of page